Image of Parviz Parastouei

Parviz Parastouei

پرویز پرستویی با اصالتی آذری در روستای چالو، شهرستان کبودرآهنگ متولد شد. پدر وی کشاورز بود و زمانی که وی ۳ ساله بود به تهران مهاجرت کرد. دوران کودکی و نوجوانی را در یک خانه اجاره‌ای کوچک در محله دروازه غار سپری کرد. او در مدرسه صادقیه اسلامی در کوچه گمرک تحصیلات ابتدایی خود را به پایان رساند. پرستویی با پس‌انداز کردن یازده هزار تومان خانه‌ای در حوالی ترمینال جنوب خرید. مدتی به ورزش علاقه نشان داد و دروازه‌بان تیم کارگران بود. پس از این زمان به مرکز رفاه نازی‌آباد رفت و شروع به آموختن تئاتر کرد. پرویز پرستویی در سال ۱۳۶۰ و زمانی که ۲۶ سال سن داشت به عنوان منشی در دادگستری تهران مشغول به کار شد، امّا پس از مدتی به خاطر علاقهٔ وافر به تئاتر رفت و تا پایان در آنجا مشغول به کار شد. اوج کاری وی در سال ۱۳۵۲ در نمایش‌های چشم برابر چشم، شبی در حلبی‌آباد، پتک و خانه روشن بود که در آن به بازی پرداخت. بازی او در نمایش پرطرفدار میلاد در نقش دلال زمین خیلی زود اسم او را در بین طرفداران تئاتر بر سر زبان‌ها انداخت. پرستویی در سال ۱۳۶۲ اولین فعالیت خود را در سینما با دیار عاشقان آغاز کرد و توانست در همین ابتدا مورد تحسین قرار گیرد و موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل جشنواره فیلم فجر شد. وی در سال ۱۳۶۶ در فیلم شکار با خسرو شکیبایی هم بازی شد. بازی او در آدم‌برفی ۱۳۷۳ و لیلی با من است ۱۳۷۴ در نقش‌های متفاوت باعث شهرت بیشتر وی شد و برای ایفای نقش صادق مشکینی دیپلم افتخار جشنواره فجر را به دست آورد نقطه اوج وی در سال ۱۳۷۶ برای بازی در فیلم آژانس شیشه‌ای در نقش حاج کاظم بود. وی برای بازی در این نقش سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم یوگسلاوی را در سال ۲۰۰۰ م. به دست آورد. بازی او در فیلم مومیایی ۳ در سال ۱۳۷۸ نیز از دیگر کارهای قابل توجه او در دهه ۷۰ بود. سال ۱۳۸۰ سال خوبی برای او نبود، فیلم آب و آتش با بازی نه چندان دلچسب و انتخاب نامناسب او و فیلم تکه‌پاره شده موج مرده با تکرار نقش حاج کاظم آژانس شیشه‌ای چهره موفقی از پرویز پرستویی به جا نگذاشت. پرویز پرستویی در سال ۱۳۸۲ بار دیگر چشمها را به سوی خود خیره کرد. بازی ماندگار او در نقش رضا مارمولک در فیلم مارمولک کمال تبریزی جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۲ و تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد هشتمین جشن خانه سینما ۱۳۸۳ را برای او به ارمغان آورد. وی از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ در فیلم‌های موفق دوئل ۱۳۸۲، بید مجنون ۱۳۸۳، کافه ترانزیت ۱۳۸۳ محصول مشترک فرانسه، ترکیه و ایران به ایفای نقش متفاوت پرداخت. پرستویی دو بار دیگر در سال ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را برای بازی در فیلم‌های بید مجنون به کارگردانی مجید مجیدی و به نام پدر به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا از آن خود کرد. پاداش سکوت و کتاب قانون دو فیلم او در همکاری با مازیار میری در دو سال پشت سر هم بود. پرستویی در انتخاب مجموعه تلویزیونی گزیده کار بود. او اولین کار خود را در سال ۱۳۶۳ آغاز کرد. امام علی، آوای فاخته و خاک سرخ سه کار دیده شده وی از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۹ بوده‌است. زیر تیغ در سال ۱۳۸۵ و آشپزباشی در سال ۱۳۸۸ ماندگارترین کارهای او در تلویزیون ایران به‌شمار می‌رود.


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
Jun 24, 1955 In Kabodarahang, Iran
Movie/TV Credits:
35
First Appeared:
In the movie میهمان داریم
Latest Project:
Movie شوخی 2021
Known For
Poster of Bist kahani
Poster of بید مجنون
Poster of دیوانه‌ای از قفس پرید
Poster of Diar-e asheghan
Filmography
Movie جمشید و خورشید Monjam 2022
Movie میهمان داریم Ebrahim 2022
Movie پاداش سکوت 2022
Movie شوخی 2021
Movie میهمان داریم 2021
Series هم‌گناه Fariborz Sabouri 2020-02-24
Series Hamgonah Fariborz sabouri 2020-04-20
Movie مطرب Ebrahim 2020-03-07
Movie آخرین داستان Arshia / Tahmures (voice) 2019-11-27
Movie لس آنجلس تهران 2018-10-10
Movie Khaneie Kaghazi 2017-12-05
Movie قاتل اهلی Dr. Jalal Soroush 2017-06-17
Movie Do 2016-01-15
Movie بادیگارد 2016-02-11
Movie بوفالو 2015-07-09
Movie امروز 2014-02-07
Movie خرس 2012-02-01
Movie Bist kahani 2009-02-06
Movie کتاب قانون Rahman 2009-01-01
Movie به نام پدر Mohandes Shafiei 2006-07-08
Movie بید مجنون Youssef 2005-01-01
Movie کافه ترانزیت Nasser 2005-11-03
Movie مارمولک Reza 2004-03-31
Movie دیوانه‌ای از قفس پرید Rouzbeh 2003-07-23
Movie عزیزم من کوک نیستم 2002-12-04
Movie آب و آتش Ali Mashreghi 2001-02-01
Movie مومیایی ۳ Officer Ghorbani 2000-02-01
Movie Rooban-e ghermez 1999-01-01
Movie آژانس شیشه ای 1999-01-02
Movie مرد عوضی 1998-01-09
Series امام علی Mohammad Ben Abi Bakr 1997-08-02
Movie لیلی با من است Sadeq 1996-01-01
Movie امام علی Mohammad Ben Abi Bakr 1996-01-01
Movie آدم برفی 1995-01-02
Movie Diar-e asheghan 1983-01-02